A second atempt to try to contact the local secret service/
but the problem with these folks is; They are just 
as stupid as their American counterparts....  

 

  Homepage         Disclaimer to these pages        Part XXI      Part XXIb        Index to birth of Kweb

 

  
Back to Part 22

 

Posted first half of June 2003 

This text is into the Dutch writing, the previous letters to the Dutch secret service made it clear to me that they buy the full crap of the 'offical version' on the 'War on Terror'. So be it, I cannot help this and I need a few bombs to correct this view. But on the other hand it is rather logical that al Queda and stuff like that do no like bombs into the Dutch landscape because they would have lack of basis and money flow...
This is a problem, but I still need bombs around here otherwise in 2 or 3 decades I will still be looked upon as some debile and I do not like to be looked upon in these ways.

So my dear al Queda, you still have some opportunity to get even on the Sebrenica stuff. Grab your chance while it is still around and pleasy make it bloody. Is a 2 percent retaliation of Sebrenica asked too much? Better hurry please...  

 ____________________________________________________

 

Aan: De AIVD, Min Binnenlandse Zaken en Koningkrijks aangelegenheden, Postbus 20010, 2500 EA Den Haag.
Van: Drs. R. Venema, Bedumerstraat 33, 9716 BB Groningen.

 

 

Groningen, 07 juni 2003.

 

Onderwerpen; Nog een korte reactie op uw brief van 24 januari 2003 alsmede het verzoek om wat aanvullende informatie.

Uw kenmerk (brief van 24 jan 2003): 1944679/01

 

Geachte AIVD medewerkers,

Met lichte verwondering nam ik kennis van de inhoud van uw brief, vanwege de 'ondermaatse reactie' in uw schrijven besloot ik maar om enige tijd te wachten met het opnieuw contact opnemen met uw organisatie. Nu wij overduidelijk midden in een periode zitten waarin het grootschalig falen van veiligheidsdiensten aan de oppervlakte komt (het compleet ontbreken van massa vernietigingswapens in Irak dus) lijkt de tijd mij rijp om er nog eens een briefje aan te wagen.

Graag wil ik met een aantal expliciete vragen beginnen:

Feit 1) In de periode 14 t/m 19 oktober 2001 was ik werkzaam in Duitsland (legerbasis Seedorf Noord Duitsland om precies te zijn) en daar ben ik aantoonbaar achtervolgd tijdens het autorijden.

Vraag 1) Was dit door AIVD personeel of door Nederlands personeel van andere binnenlandse veiligheidsdiensten? Of waren dit Duitsers of wat dan ook? Weet u meer van die data?

Feit 2) Vrijdagmiddag 19 oktober bij terugkomst in Groningen ben ik aantoonbaar weer achtervolgd, nu op de ringweg om Groningen. Ditmaal leek het mij een Nederlands type en dit type had nogal moeite om mij bij te houden.

Vraag 2) Was dit een medewerker van de AIVD of van enige andere veiligheids organisatie? Is er aan de AIVD toestemming gevraagd door buitenlandse veiligheidsdiensten (of soortgelijke organisaties) om mij te mogen volgen?

Feit 3) Op maandag 22 oktober 2001 tussen 12.00 en 13.00 uur ben ik aantoonbaar te voet achtervolgd terwijl ik door de stad Groningen liep. Ik heb geen idee over het aantal achtervolgers, maar het lijkt redelijk dat dit aatal 2 tot 4 achtervolgers bedroeg.

Vraag 3) Waren dit medewerkers van de AIVD? En zo nee, was de AIVD op de hoogte van de activiteiten van deze lieden? (Opmerking; Ik had de indruk dat het hier buitenlanders betrof vanwege subtiele verschillen in kleding, het is maar een detail).

Feit 4) Op een gegeven moment moest ik vrijwel dagelijks gebruik maken van het volgende telefoon nummer: 06 23 13 13 49. Het geval wil dat dit nummer sterk gerelateerd is aan een klein verhaaltje dat ik op dat moment aan het schrijven was, in detail gaan zou te ver voeren op dit moment, ik moest dit nummer dagelijks gebruiken en dat is wat telt. De eigenaar van dit telefoonnummer zei mij 'Een dubieus type gaf mij dit toestel.'.

Vraag 4) Heeft de AIVD of enig andere overheidsdienst in Nederland het telefoonnummer 0623 1313 49 gedurende langere of kortere tijd gemonitort? Of zijn er misschien vanuit het buitenland (in het bijzonder vanuit de USA) verzoeken geweest om dit nummer te monitoren?

Heeft u ook maar enige informatie met betrekking tot dit telefoonnummer?

Feit 5) Op zaterdag 6 juli 2002 in de late avond moest ik 'toevallig' naar een mobiel nummer op Schiphol bellen. Toen gebeurde het volgende: Nadat ik ongeveer een vijftal seconden had gesproken werd het telefoongesprek 'bijzonder actief' verbroken maar de telefoonlijn was niet 'dood'. Daarna was een zeer sterke echo waarneembaar, net alsof je in het middelpunt van een groot rond gebouw staat. Na opnieuw het mobiele nummer op Schiphol te kiezen bleek dat deze echo uitsluitend en alleen door mij te horen was.

In de maanden daarna, tot ongeveer novermder 2002, is dit in totaal een vijftal keren voorgekomen. Dit gebeurde alleen als ik gebruik maakte van een publieke telefoon of mobieltjes van andere personen.

Vraag 5) Dit lijkt op het gebruik van stemherkennings software, wederom moet ik vragen; 'Weet de AIVD hier meer van? Was dit in opdracht van de AIVD ja of nee? Was er een afluisterverzoek van buitenlandse oorspong gericht aan de AIVD? Is er ook maar iets wat de AIVD hieromtrent weet?'

Feit 6) Op zondagmiddag 7 juli ๓f op maandagmiddag 8 juli 2002 (waarschijnlijk tussen 13.00 en 14.00 uur) reed ik in mijn automobiel naar het zuiden van de stad Groningen. Er was een verbouwing van de ringweg en ik zat plotseling in een soort 'fuik' die al het verkeer van deed omleiden via Hoogkerk (ongeveer 7 kilometer omrijden en buiten de stadsgrenzen).

Achter mij reed al enige tijd een landrover achtige auto met een mevrouw die een mobiele telefoon tegen haar oor hield. Ik vertrouwde de boel niet en ik zette mijn auto langs de kant van de weg.

Op het moment dat de landrover achtige auto passeerde gaf deze mevrouw mij bijzonder indringende signalen met haar armen en haar handen, dit was opmerkenswaardig.

Ook opmerkenswaardig was trouwens dat die hele omleiding via Hoogkerk achteraf helemaal niet nodig was, de rotonde voor de Gasunie is al die weken nooit verbouwd....

Vraag 6) Was de mevrouw in de landrover achtige auto (gewoon een zogenaamd 'four wheel drive') some in dienst van de AIVD of werkte zij in opdracht van de AIVD? Is er bij de AIVD ook maar enige kennis omtrent dit vreemde 'signaal gevend' gedrag aanwezig? Alle info is welkom.

Feit 7) Voorjaar 2001 of begin van de zomer in 2001; Wederom ringweg, locatie Gasunie. Ik stond te wachten voor de verkeerslichten en een oudere heer die direct achter mij stond maakte mij erop attent dat er foto's van mij werden gemaakt door inzittenden van een auto aan mijn rechterzijde (ik stond dus op de linker rijstrook).

Vraag 7) Ik wil graag uitsluiten dat dit nederlandse ambtenaren zijn geweest, daarom vraag ik aan de AIVD weer; 'Heeft de AIVD in die tijd foto's van mij gemaakt terwijl ik gewoon in mijn auto rondreed over de ringwegen rond Groningen?' En is er ook maar iets aan informatie beschikbaar over dit vreemde feit?

____________________________________________

Tot zover nog een aantal feiten waarover ik graag meer zou willen weten. Mijn vorige brief (of brieven) gingen min of meer over het monitoren van mijn website, in deze brief is alleen feit 4 over het mobiele telefoonnummer gerelateerd aan deze website. Dat was het, ik heb nog honderden andere vragen maar ik denk dat de AIVD in het algemeen niet competent genoeg is om oog te hebben voor details die 'te subtiel' zijn.

Met vriendelijke groet en met verwachting uw antwoord tegemoet ziende verblijf ik te Groningen,

 

 

Reinko Venema.

  

 

Back to Part 22

 

 

 

 

 

 

 


End of extra text.

 

 


  

 

 

 

 

_____________________________________________________________

  Homepage         Disclaimer to these pages        Part XXI      Part XXII        Index to birth of Kweb

 

Titel; Toen W.G. van der Hulst nog bij den Germaanse waffen SS zat was alles anders.  
       
OnderTitel; 'Echt waar' zei hij met ้้nen vroomen blik in zijnen oogen.